неделя, 30 януари 2022 г.

Даниел Митов: Войната Русия-Украйна ще избухне в средата на февруари! Ето защо

  

"Не очаквам поне до средата на февруари да има ескалация на напрежението между НАТО и Русия", заяви Даниел Митов в коментар за евентуален военен конфликт по повод Украйна. По думите му обаче след това обаче ескалация може да се очаква.

Заместник-председателят на ГЕРБ и депутат от ГЕРБ-СДС смята, че за липсата на ескалация ще допринесе и олимпиадата в Пекин, която трябва да се проведе в периода 4-20 февруари.

Митов каза, че ескалация може да се очаква.

"Трябва да се прави всичко възможно това да не се случи", заяви той пред БНР.

Митов критикува забавената реакция на българското правителство след коментарите на Русия за силите на НАТО в България и Румъния. "Правителството трябваше да реагира много по-бързо, още веднага, когато Русия отправи ултиматуми към нас", посочи той.


По думите му опозицията е трябвало "да събуди" правителството и да поиска изслушване на министър-председателя в парламента. Митов е на мнение, че България е следвало да заяви по-категорична солидарност с нашите съюзници.

По темата със случващото се в енергетиката депутатът от ГЕРБ-СДС каза, че с рокадата в "Булгаргаз" са се върнали "посредниците в енергетиката". Според него във връзка с кризата в сектора е трябвало да се направи ребалансиране.

"Не знам дали това правителство има голям хоризонт пред себе си", коментира още Митов. На въпрос за опцията да има вот на недоверие той отговори, че държавата няма нужда от избори, но е редно правителството да покаже истинско управление.

Митов смята, че се вижда невъзможността на правителството да се справи с кризите.

Новините от днес и със задна дата