сряда, 12 януари 2022 г.

Без Костадинов на протеста на "Възраждане", лидерът е под карантина

 

                                             Скрийншот: Фейсбук

Костадин Костадинов е под карантина и протестът на "Възраждане" се провежда в негово отсъствие. Това обявиха от партията минути след началото на митинга срещу зеления сертификат на площада до Народното събрание, предаде dnes.dir.bg.

"Костадин Костадинов, за съжаление, е под карантина след тази брутална инсценировка", обяви ораторът пред протеста по повод заразяването на шефа на НС Никола Минчев след КСНС. Деян Николов извини за отсъствието му лидера на партията, защото, ако се появи, можело да го арестуват и да го затворят за 3 години.

Секунди по-късно Костадинов отправи обръщението си видеостената, инсталирана пред Паметника на Цар Освободител. 

20 области в България се върнаха в тъмночервената Covid зона

"Всички вие сте там да измиете срама на една нация, която дълго време търпя", обърна се той дистанционно към митингуващите. 

"За пореден път на нас ни се изплюха в лицата. Хората, които ме поставиха под домашен арест, живеят с мисълта, че можеш да премахнеш един и по този начин да унищожиш много. Можеш да убиеш революционера, но не можеш да потушиш революцията", каза още Костадинов.

"Няма значение дали аз съм на площада, или не съм, защото разлика между нас няма. Отидете и питайте тези, които се поставят над българската Конституция и над българския народ - питайте ги кога ще премахнат зеления сертификат", надъха той протестиращите да щурмуват парламента. 

11-годишно дете с коронавирус е починало в Пловдив

Стотици привърженици на "Възраждане" излязоха на протест в уречения час 12.00 пред парламента срещу зеления сертификат. Множеството вече спря движението по "Цар Освободител" и скандира "оставка".

Звучат революционни и възрожденски песни. Чуват се възгласи "Долу мерките!"

Плътен кордон от полицаи възпрепятстват протестиращите да се доближат до сградата на парламента. Униформени и жандармерия е разположена не само по площада, но и в малките преки в подстъпите към него. Недалеч от храм "Ал. Невски" е инсталирано и водно оръдие за борба с безредиците.

"Прави се опит за налагане на модерен медицински фашизъм в целия свят. Този фарс трябва да приключи днес", заяви пред множеството Деян Николов от "Възраждане", който призна, че на площада има и ваксинирани, и неваксинирани, и хора със сертификат, и такива без.

Според него на КСНС "инсценираха една случка" със заразяването на председателя на НС. "Готови ли сме за битка? Могат ли да ни спрат?", надъха той протестиращите.

Новините от днес и със задна дата