петък, 7 януари 2022 г.

Новият областен управител на Бургас встъпи в длъжност

  

                                Снимка: БТА

Новият областен управител на Бургас Стойко Танков встъпи официално в длъжност днес. Властта му бе предадена от досегашния губернатор проф. Мария Нейкова. Тя връчи на Танков папка с приоритети, по които е започнала да работи, ключа от кабинета и тефтер, в който той да записва задачите си.

Искам да благодаря на Областна администрация за добрата екипна работа. Няма да крия, че в самото начало с известен резерв приех идването си като областен управител тук, но всички вие показахте, че можем да бъдем екип, който да поставя цели, да задава темпо, да го следва и да оправдава доверието в институцията, каза Нейкова, преди да представи Стойко Танков.

Тя заяви, че винаги при нужда е готова да помага.

Знаете - ново правителство, сложна коалиция, нашата задача е да провеждаме политиките на правителството на територията на Бургаска област и да координираме дейността на всички държавни органи. Партийните пристрастия трябва да останат извън входа на Областната администрация. Където и да съм работил, винаги съм спазвал принципа - първо сме бургазлии, после представители на политически партии, каза Танков.

Стойко Танков е бил народен представител в 39-о и 40-о Народно събрание. В периода 1995 г. - 1997 г. е бил председател на Общинския съвет на Община Бургас. От 1998 г. до 2000 г. е изпълнявал длъжността председател на Общинската агенция по приватизация в Бургас. Притежава също дългогодишен управленски опит в частния сектор.

Новините от днес и със задна дата