събота, 8 януари 2022 г.

Майка на 3 деца е с опасност за живота, децата със съмнение, че е била бита

 3-годишно дете е с опасност за живота след тежка катастрофа в Добрич - От  деня - БНР Новини

Майка на 3 деца е с опасност за живота в "Пирогов". Прокуратурата разследва случая. Една от версиите, по които се работи, е побой от мъжа, с когото жената живее на семейни начела, но по случая все още няма задържан, съобщава Bulgaria ON AIR.

В нощта срещу 29 декември в полицията получават обаждане за пребита от приятеля си жена в Божурище. Сигналът подават непълнолетните ѝ деца.

"Заварих я лежаща, дойде след половин час екип на Бърза помощ и я откараха към болницата. Казаха, че не ѝ е добро състоянието. На 28 декември вечерта са се скарали за това дали е била сама на Коледа и бъдни вечер. Той явно не е бил и много трезвен. Сигурно е започнал да я бие, защото не съм бил там. Те бяха само двамата", каза едно от децата.

Полицаите отиват на адреса и задържат 30-годишния приятел на Виктория Велинова. Но според позицията на Областната дирекция на МВР до момента не са събрани данни да е извършен побой.

"Пострадалата е настанена в УМБАЛСМ "Пирогов" с диагноза "мозъчен инфаркт", причинен от оклузия или стеноза на церебрални артерии". В хода на разследването са снети сведения от съседи, близки и колеги на 44-годишната жена, от които е установено, че двамата с приятеля ѝ периодично са имали семейни скандали след употреба на алкохол", заявиха от полицията.

От "Пирогов" потвърдиха, че жената е настанена там с опасност за живота, но към момента не е установена безспорна причинно-следствена връзка между диагнозата на пострадалата и причинената ѝ телесна повреда.

Приятелят ѝ отказа да застане пред камера, но по телефона заяви, че не е указвал насилие. "Бяхме седнали, вечеряхме и след това пийнахме по някоя чашка, тя просто беше подпийнала повече, залитна и падна, и се удари в масата. След това взе малкото дете на ръце и тръгна да си ходи с малката и отново падна. Искат само да ме злепоставят. Това е, нищо друго", сподели приятелят на Виктория.

Майката ѝ потвърди, че дъщеря ѝ е била жертва на домашно насилие. "Имаше друг приятел, който също си пиеше и я биеше, но не толкова жестоко, както този сега. Силно се надявам да може да оцелее, мозъкът да ѝ тръгне, съжалявам", коментира тя.

Виктория и приятелят ѝ са заедно от една година, съседите им също казват, че често са чували скандали между двамата, а причината била ревност.

Новините от днес и със задна дата