понеделник, 10 януари 2022 г.

Обявиха за общодържавно издирване убиеца на 32-годишния Илиян

   

                                    Снимка: Bulphoto

Обявиха за общодържавно издирване 24-годишния мъж, който снощи нападна и уби с нож 32-годишен столичанин в жк "Люлин", съобщиха от държавното обвинение.

Жестокото убийство бе извършено, докато група млади мъже пускали фойерверки в района на блок 225 в "Люлин"-2, тъй като празнували раждането на дете на един от тях. Шумът от зарята подразнил 24-годишния Д.Г, който излязъл от блока и нападнал с нож празнуващите.

 Един от ударите с хладното оръжие попаднал на 10 см от гръкляна на 32-годишния Илиян И. Раненият мъж издъхнал в линейката на път за болницата.

Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна задочно обвинение към извършителя на убийството. От държавното обвинение уточниха, че досъдебното производство по случая е образувано в условията на неотложност със съставянето на протокола за първото действие по разследване, като същото се провежда в СДВР и под надзора и ръководството на СГП.

Наблюдаващият прокурор в СГП е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа и му е наложил забрана за напускане на пределите на Република България.

Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване. Предстои установяване на местонахождението му от органите на МВР, за което следва незабавно да бъде уведомен наблюдаващият прокурор с оглед внасяне на искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Новините от днес и със задна дата