четвъртък, 16 декември 2021 г.

Кирил Петков проговори за замразяването на цените на тока

  

От тук нататък редовните ни заседания ще се провеждат в сряда. Това съобщи в началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Кирил Петков.

"Това, което се случи вчера за замразяване на цените на тока, е много важен знак, че от тук нататък, преди да има сериозен анализ в системата, не можем да даваме цените към крайни потребители. Това ще става само, когато сме видели, че всичко възможно за намаляване на цените е направено и тогава ще подаваме цени", така се измъкна от проблема Петков. Без обаче да посочи колко време ще бъде необходимо, за да се правят тези анализи и дотогава как българите ще са способни да си плащат неовладяната цена на тока от двете служебни правителства на Румен Радев, който пък от своя страна се похвали, че те били успешни, без да отчете обстоятелството, че правителствата му не успяха да овладеят галопиращата инфлация, която бръкна дълбоко в джоба на българите и която е много по - висока от тази в други държави от ЕС. Българите от своя страна му благодариха, че ги е направил по - бедни и си го избраха пак за президент. Подкрепиха и неговата партия. 

Но какво каза още Кирил Петков днес на заседанието на правителството.

Той обясни, че вчера е проведен конструктивен диалог с областните управители. "Очаквам пълен доклад за щетите от наводнението.

Приоритетът ни е да помогнем на населението максимално бързо и да сме сигурни, че средствата, които ще бъдат изразходвани, ще бъдат проверени в разходна част. В миналото е имало практика да се дават пари, без да се изследват внимателно разходите. Това ще бъде прекратено като практика", подчерта Петков. 


Премиерът съобщи още, че на днешното заседание на МС ще бъдат взети няколко европейски позиции.

"Утре ще пътуваме до Брюксел с финансовия и външния министър за среща на най-високо ниво, за да покажем първите си стратегии на Брюксел", уточни той.

Новините от днес и със задна дата