събота, 18 декември 2021 г.

Екшън в Ахелой: Арестуваха кмета след гонка с полицията

 

Кметът на Ахелой Иван Георгиев е арестуван след гонка с полицията около 16 часа днес. Той е отказал да спре автомобила си на подаден сигнал и се опитал да избяга. Задържан е на ул.“Елхово“ и отведен с патрулния автомобил, съобщиха очевидци пред Флагман.

Има официално потвърждение от ОД на МВР в Бургас. От пресцентъра на дирекцията уточниха, че при разминаване на улица в Ахелой, служители на РУ Поморие са забелязали криволичещия лек автомобил, управляван от кмета на населеното място. Подали са звуков сигнал, но той не е спрял. Продължили са след него до ул.“Елхово“. От ОД на МВР в Бургас уточниха, че Иван Георгиев е отказал да даде каквито и да е документи за самоличност, както и да бъде тестван за употреба на алкохол. Държал се арогантно и крайно неприемливо с проверяващите, заради което е задържан за 24 часа. Още щом са го качили в патрулния автомобил, той казал, че има силни болки в областта на корема. Закаран е в УМБАЛ-Бургас, където и към този момент тече прегледа му, уточниха от МВР.

Иван Георгиев ще бъде отведен в полицейското управление в Поморие след приключването на прегледа и ще остане там до изтичането на първоначалната 24-часова мярка, казаха още от Областната дирекция на полицията.

Едва към 18:25 часа градоначалникът е отговорил на телефона си, след многократни опити от медията да се свържат с него.

„Добре съм. Няма нищо вярно в това, което казвате. Сега съм си вкъщи, цял ден си бях у нас“, обяснява той.

Кметът на Ахелой няма как да бъде принуден да даде проба за алкохол, ако не желае. Заради това ще му бъде отнета книжката за две години и ще бъде глобен с две хиляди лева.

В случая обаче става въпрос само за административно санкция, която няма да му попречи да продължи да бъде кмет. Ако бе тестван и дрегерът бе отчел над 1,2 промила, рискуваше да бъде осъден, макар и условно и мандатът му да бъде предсрочно прекратен. В подобна ситуация преди време попадна и кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Новините от днес и със задна дата