петък, 10 декември 2021 г.

МВР започва проверка по сигнал срещу Бойко Борисов

  

                                         Снимка: БТА

 МВР започва проверка по сигнал на гражданско движение "Боец", съобщи Нова телевизия. В него се съдържа публична информация за снимките с парите и златните кюлчета от спалнята в резиденция "Бояна" на бившия премиер Бойко Борисов.

В сигнала се посочва, че има обосновани предположения за извършени престъпления от Бойко Борисов и други лица.

Преди време по същия казус Прокуратурата не намери данни за извършено престъпление.

Месец по-рано бившият премиер коментира темата така: "МВР се използва не само като бухалка, но и като апарат за внушение. Заснели сме цялата централа, заснел съм и дома си, така че да не се готвят да сложат пак нещо в някое чекмедже. Никога не съм имал кюлчета със злато, като каратист съм имал само едно синджирче", призна Борисов.

"В Банкя не смея гол да се съблека. Веднъж ме подслушваха и спя по анцуг", каза още той.

"Ако имам банка, няма да имам чекмедже. Изберете си - или банка, или чекмедже. Рашков не даде пресконференция за торбичките на Пламен Узунов. Нито за фирмата на Спецов", подчерта преди изборите Борисов. 

Сигнал до главния прокурор за публикуваните на 9 ноември снимки в спалнята на тогавашния премиер Бойко Борисов е внесъл и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Искам проверка за сумите в евро и в злато, които по никакъв начин не могат да бъдат обяснени с тогавашните доходи на Борисов така, както той ги е декларирал в продължение на много години в официалните си декларации, изисквани по закон“, заяви Иванов пред събралите се пред Съдебната палата журналисти.  

Но не стана много ясно защо Хр. Иванов не настоява първо да се докаже снимките действителни ли са или монтаж, а едва тогава да се търси произхода на съдържанието на това шкафче. Не отговори и на въпроса не събужда ли съмнение това, че на нито една от изфабрикуваните снимки не е сниман и Борисов заедно с шкафчето с пари и злато и защо винаги са снимани поотделно. А това е абсурдно, ако авторът на снимките е искал да докаже, че те не са монтаж и шкафчето е пълно в присъствието на Борисов. Защото пистолет, като този на Борисов не е никакъв проблем да бъде поставен върху шкафчето, но в никакъв случай не означава, че е неговият и, че той е бил там по време на снимките.

Новините от днес и със задна дата