събота, 11 декември 2021 г.

След като съсипаха бизнеса на хиляди българи: Трябва да овладеем цената на тока / видео

  

Днес е събота, още по време на служебното правителство работехме и в събота, ще работим с този интензитет. Това заяви Кирил Петков от Продължаваме промяната след като президентът му връчи мандат за съставяне на правителство, а той веднага го върна изпълнен.

"Няма да има нито 1 лев, който да бъде изхарчен по грешен начин, ако има някои изхарчен по грешен начин, ще преследваме нарушителите", каза Петков.

Той издаде и изненадващо назначение в кабинета.

"Министърът на културата ще е Атанас Атанасов. Един млад човек, който мен лично ме впечатли, защото сам беше възстановил едно читалище край Пловдив и бе докарал една от световните звезди там. Това е един млад човек, който има визия за България", представи го Петков.


 

Припомняме, че другият избран за депутат от „Продължаваме Промяната“ от Хасково Асен Василев е предложението за министър на финансите и вицепремиер в кабинета.


"Едно от най-важните неща в този момент, ще е да овладеем цената на тока. Това стресира и бизнеса, не трябва да даваме възможност да се увеличи за битовите потребители. Трябва да овладеем ковид кризата, не може при веки нов щам да затваряме държавата. Не чрез принуда, а с най-големите специалисти да убедим гражданите да се ваксинират.

КПКОНПИ и правосъдието. Нулева толерантност към корупцията. Вярвам, че ще създадем една добра антикорупционна комисия.

От понеделник на тези министри им даваме кредит на доверие, от понеделник те стават министри на България, ще ги измерваме под аршин. Стабилността на коалиционното правителство ще бъде функция на това колко добре всеки един от тези министри си изпълнява функциите.

Разделението на властите ни кара да не казваме в този момент, че трябва да си подаде оставката, Но ние не веднъж сме заявявали, че не сме доволни от неговата работа. През резултати, през инстутиционалност и през регулаторни органи се надявам, че промяната в съдебната власт ще се случи.

Констиотуционните промени сме го задали като по-дългосрочна задача. Но избирателите нямат търпение, нито пък ние. Ще се опитаме там, където има възможност. Нашите юристи изучават всеки един закон.

Всеки един министър след като се закълне става министър на МС и ще отговаря лично пред мен. Много се надявам, че с президента Радев ще имаме този конструктивен диалог и както сме работили досега. Двете институции трябва да работят в един глас за нашите външни партньори. Осъзнавам моята нова роля като министър председател, че изисква всички министри да имат лична отговорност към мен, както имам аз към тях.

Новините от днес и със задна дата