събота, 11 декември 2021 г.

Бойко Борисов: Сринали се на изборите, но стават министри (видео)

  

Действително съм любопитен как ще управляват хора, загубили изборите по един брутален начин. Как лидери на партии, сринали се на изборите, ще бъдат вицепремиери и министри. Лидери, на които техните избиратели поискаха оставките им, които понесоха най-ниските резултати в историята си, сега ще управляват.

Говор за партии, които са рекордьори и за 2 месеца в изборите са се сринали с 15-20%. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Пампорово и се среща с младежката организация на партията. 

"Защо през 2009 година избраха дясна партия, с национални ценности, силно вярваща в Бога, с християнската ценности, а тези от други етноси и религии видяха в нас толерантност. Повече от всякога ГЕРБ се нуждае от идеология", коментира още Борисов.

"Мисля, че център-десни партии няма освен ГЕРБ и СДС", каза още той.

Според него дори избирателите на ДСБ са наказали партията си, защото са преговаряли с БСП и влизат де факто с управление с тях.

Според него за 8 месеца не е имало нито една инвестиция. Имало спад с 64% на инвестициите.

"След Тройната коалиция на Станишев имаше огромна разруха, но се справихме. След Орешарски имаше още по-голяма разруха, но пак се справихме. След тези сега ще има катастрофа. Това е моята прогноза", прогнозира бившият премиер.

Борисов смята, че Радев държи цялата силова машина - МВР, ДАНС, ГДБОП, и смята, че бъдещето правителство ще е под тотален негов контрол.

"Щом Христо Иванов и Атанас Атанасов се прегърнаха с хора като Бойко Рашков - кандидат за червен главен прокурор, и Корнелия Нинова, няма как тези партии да се определят като десни", допълни още Борисов.

По думите му членовете на ГЕРБ по никакъв начин не отстъпват на представителите на т. нар. партии на промяната.

"Ще направим всичко възможно и в ЕНП да очертаем принципите на център - "дясно". В изказването на Петков ме впечатли това, че ще върнат смисъла на израза "народен представител" - само за един ден върнаха представата ни за народен представител - показаха, че са богоизбрани. Навсякъде влизаме със зелен сертификат, само за парламента не въведоха това правило", каза Борисов. Според него това, че депутатите не влизат в парламента със зелен сертификат, е двоен стандарт.

"Защо тормозим децата с тестове? Заместник-министър каза, че тук става въпрос за комисионните, които взимат", заяви той.

Относно искането от ГЕРБ да освободи офисите в НДК, Борисов заяви, че "1/3 от сградата, където са офисите, тъне в разруха. Няма желаещи да отидат там. А те идват да ни тормозят".

Лидерът на ГЕРБ коментира и казуса с в. "Труд".

"През 1944 г. е било точно така - минавало се е и през редакциите на медиите. Когато "Труд" е писал срещу нас, никой не им е ходил в офисите да ги гони. Това е смисълът на властта и опозицията", обясни Борисов.

Той бе категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство, в което присъства Бойко Рашков.

"Ще дадем толеранс на новия кабинет, но ако тръгнат да теглят милиарди, какъв толеранс да им дадеш? Ако имат правилни политики, ние ще ги подкрепяме", обяви Борисов.

"Ако българският народ не беше гласувал за тези хора, щяхме да вървим в правилната посока", коментира Борисов по темата за влизането на България в еврозоната.

Лидерът на Борисов каза, че патриотичното, консервативното, християн-демократичното, християнските ценности - всичко това е приоритет и лице на ГЕРБ.

"Ние зачитаме правата на всички - и на другите етноси, и на другите религии, и на инакомислещите, и на хората с друга сексуална ориентация", отбеляза той.

"Народът е казал: "Който нож вади, от нож умира". Ние имаме нашите разбирания, вярваме в Бога, Библията, християнските ценности - мюсюлманите пък в техния бог. Тези, които искат да живеят различно, имат същите права като останалите. Не искам да залитате", заяви Борисов, обръщайки се към младежите от ГЕРБ.

Новините от днес и със задна дата