сряда, 29 декември 2021 г.

Цирк! Поемното лице на МВР по акцията срещу Община Бургас пиян като талпа, носи водка в джоба ВИДЕО

 

Млад рус мъж, който се представи като Илиян Стоянов от София, е поемно лице на полицията, която влезе в Община Бургас по разследване на казуса на 2021 г. - „Росенец”, съобщава Флагман

Според очевидци, мъжът в червено е дошъл с патрулна кола. На излизане от кметството самият той държеше в ръце подаръчна торбичка с емблемата на Община Бургас, каквито кметът Димитър Николов раздава за Нова година. От джоба на якето му стърчи прозрачна пластмасова бутилка от 1,5 л. По думите му, това е водка.

Мъжът силно е лъхал на алкохол. Илиян Стефанов казва, че е от София и че е женен в Бургас. Участникът в разследването няма представа на кой етаж е бил, нито в чий кабинет е влизал.

Кметът Димитър Николов е на работното си място, уточниха от пресцентъра на Общината. Цялата администрация изпълнява спокойно служебните си задължения.

От областната управа обясниха, че в общината са екип на Икономическа полиция, областният управител проф. Мария Нейкова, а администрацията оказвала пълно съдействие на проверяващите органи.

„Изискват се документи, свързани със заповед от минал период, за имоти в Лесопарк „Росенец“ с цел изясняване на обстоятелства“, обясниха от пресслужбата на Мария Нейкова, която бе назначена по време на служебното правителство, цитирани от "Труд".

От общината уточниха, че приветстват усилията на българските институции да реагират на всеки един сигнал, оказват пълно съдействие и нямат никакви притеснения за законността на действията си.


„Всички документи свързани със заповеди за деактуване в полза на държавата са предоставени многократно на компетентните органи. Същите бяха предоставени отново и днес. Община Бургас няма как да продава, нито да се разпорежда с имоти, които са присъдени от българския съд именно на българската държава още през 2012 г.  

Общината не тълкува, а директно изпълнява решенията на българския съд и със заповед ги е деактувала в полза на държавата, и няма отношение към последващото разпореждане с държавни имоти.“, се казва в разпространено до медиите съобщение. 

Новините от днес и със задна дата