събота, 4 декември 2021 г.

Кирил Петков: Предлагаме Рашков за вътрешен министър, Нинова няма да е вицепремиер

  

Бойко Рашков ще бъде предложението на ПП "Продължаваме промяната" за вътрешен министър. Това обяви ексклузивно за "ЕвроДикоф" по тв "Евроком" съпредседателят на партията Кирил Петков.

"Ние от ПП много го харесваме. И когато започнем разпределенията, ние бихме предложили той да остане, но това не означава, че ще бъде той, защото това ще трябва да се обсъди с коалиционните партньори", подчерта Петков по адрес на силовия служебен министър.

"Не са съвсем добре информирани. Тази конфигирация, която ти каза, не съм я чувал", заяви той на въпроса на Сашо Диков, че Петков е говорил с Корнелия Нинова да заеме поста на вицепремиер и вътрешен министър.

Краткият отговор е "не". С тези думи лидерът на ПП отговори на въпроса вярно ли е, че водачката на БСП ще е вицепремиер в бъдещото правителство.

"Отидохме в офиса на Нинова, за да говорим. Тя имаше притеснения за бюджета. Обяснихме, че използването на 1/12 от бюджета за 2021 г. за януари няма да е трудност", каза още той.


"Оттук-нататък няма да има наши и ваши. Когато знаем, че отпред сме сложили най-правилния човек, който иска - да го подкрепя", заяви лидерът на "Продължаваме промяната" по повод подкрепата на ДПС към новия председател на Народното събрание. 

"Това, което направихме е непрестанна комуникация с всичките лидери", заяви той. И допълни: "Няма тайни. Ние не се крием. Ако искахме да се крием нямаше да я има тази снимка", каза Петков по въпроса със снимката му пред "Позитано" 20. 

"Истината е, че още не мога да повярвам, че ДПС направи това нещо - след "Магнитски, "Пандора" и КТБ този човек да е на първи ред...", заяви той по адрес на Делян Пеевски.

"Първо минахме през всичките 18 политики, които са в 180 страници. Когато ги изпратим на полтическите партньори, те трябва да кажат, че са съгласни с тях. След това ще седнем, за да говорим кои са точните министерства и точните хора", подчерта лидерът на ПП.

Новините от днес и със задна дата