сряда, 15 декември 2021 г.

Депутатите си запазиха плащането в брой

  

Временната комисия за изработване на проект на правилник за организацията и дейността на Народното събрание /НС/ не прие възнагражденията на депутатите да се изплащат само по банков път.

Предложението беше на председателя на ПГ на "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров и група народни представители във връзка с финансовите правила по бюджета на НС.

Отхвърлено бе и предложението му отново само за банков превод на допълнителните разходи на депутатите за сътрудници, консултации, експертизи, помещения. Сумата, която в този случай парламентът поема, е две трети от основното месечно възнаграждение на народния представител.

Комисията прие депутат, на когото се налага да отсъства по уважителни причини от заседание на НС или от заседание на комисия, да уведомява предварително председателя на парламента, съответно на комисията, в която участва.

Народен представител, на когото се налага да напусне заседанието, преди да е свършило, или да закъснее за заседание, уведомява дежурните секретари или ръководството на съответната комисия.

Новините от днес и със задна дата