петък, 31 декември 2021 г.

Математик ни попари с тази вест за "Омикрон" и обяви защо този път няма да минем без локдаун! ВИДЕО

  

Имаме висок процент на позитивни тестове. Това не се получава от натрупване. Това е началото на вълната от “Омикрон”. Има твърдения, че с около 70% по-леко се кара.

Това не е вярно в България, а за население, което е масово имунизирано. Около 20-30% е по-лек за неваксинираното население. Ще има хора, които няма да имат достъп до болница и леталитетът ще скочи, защото хората няма да могат да бъдат лекувани. Това заяви математикът Лъчезар Томов в студиото на NOVA.

Според него удвояването на случаите зависи от множество фактори, един от които е връщането не учениците в училище. По думите му може да очакваме около 50-60% положителни тестове.

“Този път без локдаун не може да стане. В държави с много висока ваксинация не могат да се справят без локдаун, а да не говорим за България”, категоричен беше математикът.

“Хората, които се ваксинират и носят хубави маски, могат да бъдат спокойни”, увери Томов. Той каза, че има много начини да се подготвим и да се справим с идващата вълна.

“Вирусът не се интересува от индивиди, а от видове”, обясни той по повод темата за индивидуалната преценка за поставяне на ваксина.
Според него е въпрос на лидерство дали страната ще се ориентира към масово ваксиниране.

“Има непрекъснато генериране на сайтове със странни имена и те потвърждават това, което хората си мислят. Това беше таргетирано насочване на фалшиви новини. Бяха оставени хора с титли да говорят глупости по телевизията”, каза Томов.

Новините от днес и със задна дата