Съдийската комисия към Българския футболен съюз спря временно правата на близнаците Борислав Колев и Иво Колев във връзка с източените пари от сметка за построяването на ЛОТ-5 на автомагистрала "Хемус".

"На свое заседание, проведено на 07.12.2021 година, Съдийската комисия при БФС взе решение да спре правата на съдиите Борислав Колев (международен съдия по футзал) и Иво Колев (международен асистент съдия) - до приключване на процесуално-следствените действия", се казва в краткото съобщение на БФС.

Припомняме, че прокуратурата обвини 42-годишен мъж, че е изтеглил неправомерно над 53 милиона лева на 52 транша от 18 юни 2020 година до 8 септември 2021 година. По неофициални данни това е Борислав Колев, който е най-реномираният български съдия по футзал в момента. През тази година той беше втори съдия на финала на Шампионската лига по футзал, в който Спортинг Лисабон победи Барселона с 4:3.

Иво Колев е е асистент-съдия в Първа лига. За последно той беше на терен на мача в неделя между Локомотив София и Лудогорец.