петък, 3 декември 2021 г.

6 декември е неучебен ден със заповед на кмета, вижте имената на най-успешните бургаски ученици на 2021 г.

 6 декември е неучебен ден със заповед на кмета, вижте имената на най-успешните бургаски ученици на 2021 г.

Със своя заповед кметът Димитър Николов спази традицията и обяви 6 декември - Никулден, за неучебен ден за всички ученици от училищата на територията на община Бургас.

„В навечерието на празника на града винаги награждаваме най-успешните ни ученици.

Отличниците на Бургас. Тази година те са близо 1000. За съжаление, ситуацията с епидемията от Ковид – 19 не ни позволи да ги съберем като в предишни години на едно място за вълнуваща церемония. Но аз искам да им кажа, че се гордея с тях! От всички успехи на Бургас най-много се гордея с младите ни умове и таланти. Да сте ни живи и здрави, учете се добре, успявайте и побеждавайте!“, каза кметът Николов.

Наградите и грамотите на най-изявените бургаски ученици за 2020/2021 година връчиха директорите на отделните училища. В прикачения под този текст екселски файл ще откриете имената им.

Близо 1000 бургаски младежи от 33 училища са отличени за постигнати високи резултати в различни сфери. Сред тях има и 20 отбора. Присъдените индивидуални награди тази година са 844.

Отличията са в следните категории: „Изкуства“, „Математика и Природни науки“, „Хуманитарни науки“, „Спорт“. Наградените ученици са носители на почетното отличие „Национална диплома на МОН“ за 2020 г. и на званието „Лауреат“ на Национална олимпиада, ученици с доказани постижения, класирали се на І-во място на национални или на І-во място на международни олимпиади, състезания и конкурси, провели се на територията на Република България, както и ученици, класирали се на I-во, ІІ-ро или ІІІ-то място на международни олимпиади, състезания и конкурси, провели се извън територията на Република България.


Новините от днес и със задна дата