сряда, 29 декември 2021 г.

Санитарка открадна парите от починал от К-19 мъж

  

Санитарка в дупнишка болница е откраднала 300 лв. от починал от Ковид-19 мъж. До разплитането на скандалния казус се стигнало, след като Петя Стоянова от Дупница е подала жалба до ръководството на болницата и до полицията с твърдението, че от багажа на брат ѝ X, който е починал от Ковид-19, са откраднати 300 лв., съобщава Struma.bg.

Всички санитарки са привиквани на разпит в РУ Дупница Санитарката Виолета К. си признала, че е откраднала парите в моргата, докато е подготвяла тялото на 49-годишния за погребение.

Петя Стоянова разказа: “Брат ми почина на 9 ноември във вътрешно отделение на една от болниците в Дупница. Някой може да каже изгубила брат си, а се вълнува, че са му откраднати парите. Не е така, няма кой да го върне, но аз закарах брат ми в болница да го лекуват, а не да го крадат, и то когато вече е бил мъртъв.

Той е починал, докато го транспортират с линейка от едната сграда до другата, и го връщат пак там, откъдето са го взели. Две санитарки вкарват трупа в моргата, като Виолета З. остава вътре, за да го подготви за погребение. С него е бил и багажът му с портфейла. Аз изтеглих 300 лв. от дебитната му карта и му ги дадох, за да има пари в него, докато е в болница, ако се наложи да плаща.

Бях с племенницата ми, която отвори портфейла и каза, че вътре има само 10 лв. Останах изненадана, 300-те лева ги нямаше, а брат ми  нищо не е плащал, защото беше зле.

На 17 ноември подадох жалба до ръководството на болницата, но все още нямам отговор. Затова подадох жалба и в полицията. Преди дни от там ме уведомиха, че санитарката си е признала, че е откраднала парите на брат ми. Не мога да повярвам, да откраднеш парите на мъртвец. Какво ли си е купила с тези пари и като ги е харчила как ли се е чувствала…”, попита Петя Стоянова.

Санитарката Виолета З. все още е на работа във вътрешно отделение.

Новините от днес и със задна дата