събота, 4 декември 2021 г.

Разкритие: Иракски кюрди убили 17-г. тийнейджър от Кърджали в Копенхаген заради смайваща причина

  

Кюрди от Ирак са убийците на 17-годишния Тунджай Е. от Кърджали, който чиракувал в бръснарница в Копенхаген.

Припомняме че, тийнейджърът бе прострелян вчера, а снощи е издъхнал от тежките рани в клиника в датската столица. Собственикът на бръснарския салон също е от кюрдски произход.

„Двама кюрди дошли да убият собственика на бръснарския салон, в който работеше Тунджай. Вместо да се скрие, той застанал между убийците и „патрона си“. Вероятно мислел, че срещу него няма да стрелят и ще даде шанс на "патрона" си да избяга. Бил прострелян във врата“, разказаха близки на убития тийнейджър, цитирани от 24rodopi.com.

Информацията от полицията в Копенхаген е оскъдна. Трима са били простреляните вчера, като се проверява връзка с убийство и в друга част на датската столица предния ден. Късно вчера убийците били задържани, гласи неофициалната информация.

Също по непотвърдени данни те били облечени в тъмни дрехи при нахлуването си в салона, където открили стрелба.

Единият от задържаните е 21-годишен мъж от Швеция, а другият обвиняем е 18-годишен датчанин. Според обвинението шведско говорещият мъж е произвел пет изстрела по 17-годишния тийнейджър от Кърджали и по още един човек, който е избягал от местопроизшествието.

Датчанинът, управлявал колата за бягство, която полицията спряла, след което и двамата били арестувани. Задържането им станало 20 минути след убийството.


Мотивът за трестъплението все още не е изяснен и затова от полицията не могат да кажат нищо дали е свързано с банда.

И в днешния ден въоръжени с автомати полицаи обикаляха района, в който се разигра стрелбата.

Според местните власти става въпрос за серия ​​продължаващи конфликти на банди, в които са използвани огнестрелни оръжия.

„Тунджай научи занаята от приятеля си Ахмед в Кърджали и реши да отиде да печели пари в Копенхаген, където от години е баща му Ердинч“, поясняват близките.

Само преди седмица Тунджай казал на майка си, че не е доволен от заплащането и смята да се върне в България. Момчето освен това учило в местното училище.

Новините от днес и със задна дата