събота, 13 ноември 2021 г.

Двама души са с обвинения за убийството на изчезналата Евгения Владимирова

  

Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на две лица и ги задържа за срок до 72 часа за убийството на млада жена. Към наказателна отговорност са привлечени 36-годишният Орлин Владимиров и баща му 60-годишният П.В., съобщиха от прокуратурата.

От полицията по-рано информираха, че са задържани съпругът на изчезналата 33-годишна Евгения Владимирова, неговият баща и майка му.

Досъдебното производство по случая е образувано на 15 октомври тази година, като разследването се провежда в СДВР и под надзора на СГП.

Предстои на 15 ноември прокуратурата да внесе искане за вземане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

33-годишна Евгения Владимирова изчезна преди месец, докато отивала на фитнес. Днес беше съобщено, че тялото ѝ е открито в куфар, във водоем до София. Мотивът за убийството е ревност. Предполагаемия мотив, защото никой от задържаните не е направил самопризнание за убийство и мотиви. Това тепърва ще се доказва в съда.


По-рано шефът на отдел "Разследване" в СДВР Николай Станчев съобщи, че за тежкото престъпление са задържани трима души - съпругът на жената, баща му и майка му.

Новините от днес и със задна дата