петък, 19 ноември 2021 г.

Кандидат-депутатът се е самоубил, издирвали го за убийството на служителка на Европол / снимка

 

Кандидат за депутат от ГЕРБ, който е бил издирван във връзка с убийството на служителка на Европол, се е самоубил в София, съобщи БНТ.

Христо Кацаров, който е последен в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Бургас, е бил издирван с Европейска заповед за арест. 

Тя е издадена от Нидерландия по подозрение, че е убил приятелката си, която е служителка на правоприлагащата агенция на Европейския съюз.

По информация на "24 часа" двамата били на екскурзия в Нидерландия, когато се скарали и Кацаров я убил. След това се прибрал в България.

Групата за издирване установила местонахождението на кандидат-депутата в София и при влизане на адреса, за да го задържи, го е намерила мъртъв. Униформените са установили, че Кацаров се е самоубил. Мъжът се е прострелял със законно притежаван пистолет.

На място се извършва оглед. Районът е отцепен.

От страницата на ГЕРБ-Бургас става ясно, че Христо Кацаров е на 32 години от Бургас. Завършил е "Политология" в СУ "Климент Охридски". Бил е парламентарен секретар и началник на кабинета на министъра на туризма Николина Ангелкова.

По информация на бургаския сайт "Виа Понтика" преди месец 32-годишният мъж се преместил в Нидерландия при 31-годишната Елена, която е работила в Европол в Хага и е живеела от 10 години там. За вота на 14 ноември Христо Кацаров се връща в Бургас, но след изборния ден отново отива в Хага. Между него и приятелката му обаче избухва скандал и младата жена е убита, а Кацаров пристига в София. Каква е причината за свадата с фатален край не е ясно, но близки на двойката споделят пред "Виа Понтика", че Елена е отказала да приеме предложение за брак от 32-годишния Христо заради отношения с друг мъж.

Новините от днес и със задна дата