понеделник, 22 ноември 2021 г.

Евгений Михайлов със зловещи думи за победното хоро на Радев и кървавото на Жан Виденов

  

Режисьорът Евгений Михайлов направи доста мрачен коментар на победното хоро, което "първата дама" на България друсна минути преди края на изборния ден. Припомняме, че съпругата на Румен Радев - Десислава, бе уловена да играе хоро в щама му в НДК на фона на нищожните проценти гласове на имащи право на глас, осигурили президентския пост на съпруга ѝ за още един мандат. 

Именно по този повод Михайлов написа следното в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса):

"И аз да кажа нещо за радевото хоро на победата... 

Някои, ако помнят хорото на Жан Виденов през 1995, сигурно помнят и последствията, които задълго загробиха България.

Така, че по-внимателно с иху-то и  а-ху-то!". 

Освен това режисьорът Евгений Михайлов сподели дълъг коментар на Вени Гюрова на тема "Изгорелите 14 войничета и кървавото хоро на Виденов".

Ето какво пише в него (публикуваме го без редакторска намеса):

По-младите не помнят случката, щото е отпреди 13 години, но тя навремето предизвика огромен скандал:

В деня, в който трагично загинаха 14 войника, живи изгорели в камион на околовръстното шосе - централните новини на БНТ започнаха с репортаж от некъв шибан събор на Копривщица, в който основните кадри бяха как премиерът Виденов тропва хорце на трибуната. Леле, щой вой се вдигна..., "кървавото хоро" на Виденов..., и прочие подобни.


И тъй като наглостта на Гарелов ми свали табуто върху спомените от пребиваването ми в Министерския съвет, ще споделя и истината за въпросното кърваво хоро. Щото верно взе да ми писва от журналистически ангели с крилца (като почнем от Гарелов и Коритаров, и свършим с..., абе май няма свършване).


Виденов играе хоро към 11.00 ч, по това време няма никаква информация за трагимчния инцидент. Вечерта обаче информация има и водещият централната емисия "Новини" в БНТ логично слага за №1 новината за войничетата, а Виденов на събора е някъде назад. Шефката на Дирекция "Новини" Илияна Йотова обаче, с червения флумастър сменя реда на новините - изтъпанва за водеща новина хорцето, а трагедията с изгорелите войничета зафичва в края на емисията.
Всички опити да се спори с нея са безсмислени - тя е човек на Клара Маринова (депутат и шеф на пресцентъра на БСП, чието протеже бе въпросната) и БСП, сиреч недосегаема. И така - по телевизията Жан играе хоро, което взривява общественото недоволство . Само дето обществото не знае, че Жан, и "зомбиралите го пиари" не само нямат нищо общо с професионалната, човешка и всякаква тъпота на новоиизлюпената шефка Йотова, а дори не знаят за нея. Когато по-късно Краси Райдовски се опита да говори с въпросната шефка за очеизвадната тъпота, тя му се озъби, че политиката си съгласувала с Клара, а не с него.

Към настоящия момент Виденов е в политическото небитие, докато истинският автор на "кървавото хоро" е беше в Европарламента - Илияна Йотова, избрана с листата на БСП и вече за втори път вицепрезидент.

Новините от днес и със задна дата