понеделник, 15 ноември 2021 г.

Орлин задушил жена си Евгения със стреч фолио, баща му хвърлил тялото в хвостохранилище

  

Софийският градски съд наложи постоянна мярка "задържане под стража" на съпруга и свекъра на 33-годишната Евгения Владимирова.

В средата на октомври младата жена беше обявена за изчезнала именно от съпруга Орлин Владимиров.

Пред полицаите мъжът обяснил, че Евгения тръгнала за фитнес в съседен столичен квартал, но след това не се прибрала, а телефонът ѝ бил изключен. Близо месец продължи издирването на младата жена.

Преди няколко дни разследващите откриха тялото на Евгения Владимирова в хвостохранилище край Перник със следи от насилие.

Първоначално бяха задържани съпругът, свекърът и свекървата на младата жена, но след това обвинения бяха повдигнати само срещу двамата мъже.

Направихме пълни самопризнания, съжалявам за извършеното, каза пред съда 36-годишният Орлин Владимиров, цитиран от БНТ.

От прокуратурата съобщиха в съдебната зала, че 33-годишната Евгения е била задушена от мъжа си с няколко намотки стреч фолио около носа и устата.  

Прокурор Чавдар Желязчев разказа как е извършено престъплението. Двамата съпрузи се скарали, вероятно заради ревност, и Орлин се нахвърлил на Евгения, душил я с ръце, а жената припаднала. Владимиров помислил, че я е убил и омотал четири пъти главата ѝ във фолио, като покрил устата и носа. Всъщност в този момент жената била жива, макар и в безсъзнание.

След това 36-годишният мъж извикал баща си Пламен, бивш служител на ДАНС, който качил тялото на снаха си в личния си автомобил с куфар и го изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

На 13 ноември обаче охранители от ТЕЦ-а се натъкнали на трупа при обход на района. Баща и син били извикани в СДВР, където направили самопризнания. Това обаче станало, преди да бъдат обвинени, затова показанията не са част от делото.


От прокуратурата заявиха, че са събрани множество доказателства за престъплението, а съпругът на Евгения казал на разследващите къде е изхвърлил мобилния ѝ телефон, а баща му показал къде е изхвърлил тялото. 

Орлин и баща му потвърдиха пред съда, че са направени самопризнания и казаха, че съжаляват за стореното.

Защитата поиска по-лека мярка за свекъра на Евгения заради лошо здравословно състояние.

Съдът обаче отхвърли искането.

Обвиняемите могат да обжалват мярката си за неотклонение пред Софийския апелативен съд на 23 ноември. 

Новините от днес и със задна дата