сряда, 24 ноември 2021 г.

Потресаващ разказ на влюбени, оцелели в ада на "Струма": Неописуем ужас!

 

Младата двойка, оцеляла след трагедията в България, 26-годишният Лулзим Сюлеймани от Прешево и годеницата му Медина Лютфи (25) от Сопот, Куманово, от столичната болница, разказаха още подробности за ада, който преживяха на магистралата, когато автобус на Беса Транс изгоря  и 45 души загубиха живота си. 
Лулзим Сюлеймани и годеницата му Медина Лютфи са сред оцелелите


Сюлеймани счупил прозореца на автобуса и успя да извади Медина и още петима пътници. Седемте са единствените оцелели от катастрофата на магистрала "Струма". 

Лулзим и Медина разказват как са седели на предпоследните места в автобуса и  за щастие Лулзим е бил буден в момента на инцидента, наблюдавайки цялата ужасяваща сцена със собствените си очи.

Сюлеймани разказва, че след избухването на пожара в автобуса той успял да счупи страничното стъкло на автобуса и скочил, а после издърпал годеницата си, която не можела да ходи, тъй като кракът ѝ бил счупен. 

"Докато автобусът вървеше, той се удари в тротоара от дясната страна, гумите  на автобуса се спукаха и започна да избухва пожар, имаше много дим.

Тогава автобусът се премести 20 метра вляво и спря сам. Хората започнаха да кашлят да повръщат, да крещят като във филми на ужасите. Успях да избягам, защото взех чука  от  автобуса и счупих стъклото.

„Извадих годеницата си и още петима души“, каза Сюлеймани пред Klan TV, цитира struma.com.

Медина през сълзи разказва за ужаса, който преживя. Опитвайки се да се спаси, тя чула виковете на много деца в автобуса. 

"Не знам, спях и изведнъж чух пътниците да плачат и викат. Люлзим счупи стъклото и не знам как се измъкнах. Когато видях,
че отворено стъклото зад главата ми, скочих бързо. Черният дим беше като взрив на бомба. Всички спахме, беше около два през нощта. „Чух деца да плачат, имаше много деца“, каза тя. 

Сюлеймани, сръбски гражданин, беше посетен в болницата от сръбския посланик в България Желко Йович след инцидента. 

Новините от днес и със задна дата