събота, 20 ноември 2021 г.

Проф. Мирчев подозира, че ПП са откраднали гласове от БСП чрез машините с този трик ВИДЕО

  

"Четири различни социологически агенции направиха паралелно преброяване, като при всички се получи едно голямо разместване.
Виждайки разместванията, знаете ли до каква хипотеза достигам?

Че чрез машините явно 1-2% механично са дадени на "Продължаваме промяната", а между 2-3% са отнети от БСП." Това изненадващо разкритие направи пред Actualno Михаил Мирчев, социолог и преподавател от УНСС.

"Спомняте си този дивен скандал две седмици преди изборите с незаконните машини, с неясния софтуер, софтуерните ключове и двамата съмнителни човека, които ги владеят. Не знаем какво наистина се е случило и вероятно никога няма да узнаем, но индиректно когато екзитпола драстично се размине с паралелното преброяване, аз нямам друго обяснение.

Моите колеги са много добри професионалисти. Протоколите са сбъркани. Кой ги сбърква тези протоколи? Изборните машини и резултатите, които се изваждат от тях. Само при две партии има изместване. Един-два процента в полза на формацията на Кирил Петков и два-три в минус на БСП.

Много интересни въпроси от социологическа и професионална гледна точка. Разбира се и ние трябва да се вгледаме в своите методики, включително ако някои неща не са направени съвсем точно да ги коригираме, защото ни предстоят нови избори. Не само сега в неделя, но по всяка вероятност и през април още веднъж, прогнозира професор Мирчев.

Новините от днес и със задна дата