събота, 20 ноември 2021 г.

Д-р Илиев от Берн към управниците в България: Хайде, спрете с тъпотиите, вие нормални ли сте?!

 

"България губи човешки животи като на война, а противоепидемичните мерки са като не особен смешен виц". Такава позиция изрази работещият в Швейцария български учен д-р Аспарух Илиев. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

Четвърта (за България реално трета) вълна на Ковид-19 с най-високата смъртност в Европа - това не е адекватно управление, това е пълна анархия и хаос. Единствено спирането на учениците от училище помогна вълната да се омекоти, всички други "мерки" са не особено смешен виц.

И докато зелените сертификати могат да стимулират ваксинирането, което е похвално (но крайно закъсняло и недостатъчно в момента), нека определени хора не си приписват заслугите от спонтанното спадане на броя болни.

Да, РНК вирусите следват вълнообразен ход в епидемиологичното си разпространение, не знаем защо.

Адекватно управление щеше да бъде да ограничим починалите до средноевропейските нива. Щом не сме го направили, значи не сме си свършили работата. Всеки управляващ се справил отлично, но сме на второ място в света по починали на глава от населението.


Как става този "трик"? Нашите управляващи в последните 2 години нормални ли са? България загуби население като в съществен военен конфликт, три пъти повече от други съседни държави, но се хвалим как сме страхотни. Хайде да спрем с тъпотиите веднъж завинаги.

Новините от днес и със задна дата