сряда, 24 ноември 2021 г.

Рали пилотът Димитър Илиев с видео анализ на трагедията на "Струма" / ВИДЕО

 Експерт с ново разкритие за трагедията на "Струма" - Общество — Стандарт Нюз 

Шофьорът на автобуса-ковчег, в който намериха смъртта си 45 души и 12 деца, почти е нямал шанс да не се заблуди в района на катастрофата. Това става ясно от видео анализа на автомобилния състезател Димитър Илиев.

Стъпка по стъпка рали пилотът разкрива пропуски в маркировката и наличие на светлоотразителни елементи, които са в окаяно състояние, за да стигне до най-голямото си разкритие - знакът, указващ, че след завоя на магистралата следва отбивка със зона за отдих и чешма, го няма.

Предупредителният знак е бил на мястото си край пътя през април, но днес си лежи захвърлен зад мантинелата. 

"И никой от май досега не е забелязал неговото отсъствие, защото вече 18 часа след инцидента никой не говори за това", изразява изумлението си автомобилният състезател. 

Той посочва още, че освен липсата на знака за зона за отдих и окаяната пътна маркировка, допълнително шофьорът на автобуса е бил затруднен от това, че е тъмно, вали дъжд, а вероятно и в ниското, където се намира този участък, е имало мъгла.


Според специалиста, липсващ знак е причинил катастрофата. Но е пропуснал да отбележи, че ако причината беше тази, на това място щеше да има поредица от тежки катастрофи. Тъкмо обратното, през последните 3 години, там са регистрирани само няколко леки инциденти.

Новините от днес и със задна дата