петък, 26 ноември 2021 г.

Мистерията с липсващия 52-ри пътник в изгорелия автобус съвсем се заплете

  

Български гражданин, който няма нищо общо с катастрофата на македонския автобус на магистрала "Струма", е бил вписан по погрешка в списъка с пострадалите, съобщи БНТ.

Шади Салех, който е български гражданин, е приет в травматологията на "Пирогов" заради счупена ръка в събота. Това разказва самият той пред националната телевизия.

Мъжът обясни, че няма нищо общо с катастрофата. Оказва се, че в клиниката по погрешка са го вписали в списъка с ранените от магистрала "Струма". Салех вече е изписан от болницата.

Това обаче не разплита мистерията къде е 52-ят пътник от автобуса-ковчег. 

Вчера от прокуратурата съобщиха, че при направените аутопсии е станало ясно, че телата на загиналите са 44, а не 45, както първоначално се смяташе. В болница "Пирогов" настанените са 7. Според граничната проверка на "Капитан Андреево" в автобуса е имало 52 пътници, а свидетел твърди, че спасените са 8. 

Прави ни впечатление, че никой досега не е попитал човекът, който е спасявал и твърди, че са били 8, дали познава хората, които е спасил, все пак са пътували заедно от СРМ до Турция и обратно и няма как да не знае, кои от хората е спасил. Почти всички в автобуса са се познавали. Нека да посочи поименно хората, които е спасил.

От "Спешна помощ" обаче са категорични, че са транспортирали седем души от мястото на инцидента край село Боснек до спешната болница в София.

Очаква се българските служби да изискат списък от Северна Македония на пътниците в останалите три автобуса на фирма "Беса транс", които във фаталната нощ са пътували от Истанбул към Скопие.


Възможно е при последната почивка на бензиностанция на магистрала "Струма", която шофьорите на четирите возила с туристи са направили, един от пътниците на катастрофиралия автобус да се е прехвърлил на някой от другите три автобуса.

В момента разминаването се уточнява по два начина - преглед на записите от охранителни камери на бензиностанцията, както и проверка на информацията за влезлите в България с автобусите през "Капитан Андреево" и напусналите страната през Гюешево - Деве Баир.

Новините от днес и със задна дата