петък, 26 ноември 2021 г.

Лекар от ИСУЛ показа страшна снимка на белите дробове на починалия 27-г мъж с фалшив сертификат

  

На няколко пъти го питахме дали е ваксиниран. Един от пътите го питахме на четири очи дали е ваксиниран или е с фалшив сертификат и тогава той призна. Каза, че причината за това да не се ваксинира е, че се притеснява от репродуктивни проблеми.

Това заяви д-р Кирил Пеев за младия починал от коронавирус 27-годишен мъж в ефира на bTV.

По думите му мъжът е стоял без кислородна маска, защото се притеснява, че кислородът ще изгори белия му дроб.

Докторът показа снимка на белите дробове на младия човек: „Наблюдава се частична загуба на тъкан в белия дроб, който води до недостатъчност. Апелирам към зрителите да не вярват на врели-некипели. Абсурд е да се говори, че кислородът изгаря белия дроб. Той доставя вещества, за да може белият дроб да се пребори с инфекцията“.

„Ние третираме пациентите според състоянието им. Не обръщаме внимание на това дали някой е ваксиниран или не“, категоричен беше д-р Пеев. Той обясни как разбират дали сертификатът е фалшив. По думите му анамнезата и признанието на пациента са основните методи.

„С идването на делта варианта много падна границата с тежко протичане. За един месец имаме трети човек под 30-годишна възраст, който е в тежко състояние“, заяви докторът.


„Ваксините не са средство на лечение, но са спокойствие и със сигурност ползите от тях са повече отколкото вредите“, завърши той.
Той обясни, че в лечебните заведения няма практика да се проверява с тестове дали даден пациент е наистина ваксинират, разчита се на честната дума. Д-р Пеев посочи, че все по-често се хоспитализират COVID болни с фалшиви сертификати.

Новините от днес и със задна дата