събота, 13 ноември 2021 г.

Драматично е положението във Великобритания в навечерието на вота 2 в 1

 

На изборите за президент и парламент у нас ще гласуват и сънародниците ни в 68 държави. Най-много секции в чужбина ще има във Великобритания.

В повечето секции в Обединеното кралство тази събота течеше усилена подготовка за утрешния изборен ден. Българите във Великобритания ще могат да гласуват в 132 секции. В 46 от тях ще се гласува с 92 машини, а в останалите 86 ще се използват бюлетини.

В секциите Сатън 1 и 2 ще има общо 4 машини. Основната интрига на изборите този път са отношенията между доброволците, които подготвят изборите, изборната администрация и политическите партии, които се опитват да засилят участието си в изборния процес зад граница, информира bTV. 

Опасенията за проблеми се засилват от това, което се разбра тази събота. Подадени са две официални жалби за незаконно използване на лични данни от политическа партия, която е записала хора като членове на комисии, без те да подозират за това.


А в лондонската секция Палмърсгрийн 3 не са се явили предложените от партии председател, заместник-председател и секретар на комисията и в момента няма кой да приеме двете машини и изборните книжа за утрешния вот.

Дали това ще остане единичен случай и ще отворят ли всички секции на Острова, ще разберем в неделя сутринта.

Новините от днес и със задна дата