събота, 27 ноември 2021 г.

Приятелката на загиналия 19-г. младеж в Крушаре с трогателни думи в деня на погребението му

 

В Сливен днес изпращат 19-годишното момче, което загина след гонка и преследване в близкото село Крушаре. Извършителят е в ареста, но близките искат да бъдат задържани и другите участници в инцидента.

Трагедията прекършва любовта между загиналия Петър и приятелката му Ванеса. Запознават се преди две години и са неразделни до фаталния 21 ноември.

"Най-грижовният човек, който съм познавала някога. Винаги мислеше за мен, да не излизам без него, да не ми се случи нещо“, разказа тя пред БТВ.

Ванеса излиза с приятелки и в заведението среща Хюсеин, който я закачал. Афектиран Петър тръгва към село Крушаре, за да говори с него, но Хюсеин и близките му ги посрещат с оръжие. След гонка колата на бащата и сина се удря в дърво. Петър загива, а за Ванеса остават спомените и болката.


"На неговата ръка пише Ванеса, на моята пише Петър на арабски, на другата си написахме 16.2 , защото и двамата сме родени на 16", добави тя.

Последната татуировка направила сама.

"Ами, крила на ангелче, датата 21 и отдолу ”завинаги ще си в сърцето ми", казва още Ванеса.

След като изпратят Петър в последния му път, близки и приятели се събират на протест.

„Искаме да задържат и съучастниците на Хюсеин, те са били още двама. Оттук нататък ни остава само една борба - за справедливост и за реални, ефективни присъди", заяви майката на Ванеса Светла Башалова.

Новините от днес и със задна дата