понеделник, 8 ноември 2021 г.

Изненада: Още 150 машини за гласуване се материализираха от нищото, ето къде

 

Други 150 непознати машини за гласуване се съхраняват в митнически склад на Летище София, съобщават от в. „Сега“.

Според изданието от ЦИК са разбрали за съществуването им днес следобед по време на заседание. Информацията им е предоставена от Софийската градска прокуратура.

От ЦИК нямат никаква представа какви са тези 150 машини. От дискусията става ясно, че и тези машини трябва да отидат в склад на „Сиела Норма“, подобно на вече известните 228 машини, заради които ГЕРБ обяви, че се готви измама на изборите. 

„Мисля, че е крайно време тези въпроси да бъдат зададени към „Сиела Норма“, казва шефът на ЦИК Камелия Нейкова по време на заседанието.

Търговското дружество все още не е дало обяснение за какво става въпрос и какви са тези машини.

„Някак оставам с усещането, че всичко е съсредоточено само върху ЦИК, а очевидно тя не е вносител, нито възложител на закупуването на машините, които в последно време се оказва, че „Сиела Норма“ в качеството на не знам каква транспортира и съхранява“, казва още Нейкова по време на заседанието. 


От ЦИК написаха в писмо до прокуратурата и ДАНС, че сега разбират за съществуването на тези 150 машини и не знаят за какво ще се използват. Също така поискаха те да не бъдат освобождавани от митническия склад и предавани на „Сиела Норма“.

Новините от днес и със задна дата