вторник, 19 октомври 2021 г.

Нови COVID мерки за цялата страна / ВИДЕО

Снимка: iStock

Те бяха обявени на брифинг на здравните власти

Въвеждат нови COVID мерки за цялата страна. Те бяха обявени на брифинг на здравните власти във вторник, съобщи НОВА ТV.

От четвъртък: Всички дейности на закрито само срещу зелен сертификат. Мярката беше обявена на брифинг на здравните власти Въвеждат задължителен сертификат за всички дейности на закрито. Това обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров на брифинг. Мярката влиза в силна от полунощ в сряда срещу четвъртък, 21 октомври. Той подчерта, че броят на заразените, хоспитализираните и починалите е нараснал и това е причината за въвеждането на мерките. В процеса на обсъждане са се включили както здравни експерти, така и специалисти от образователното министерство и това на туризма. Преустановяват се свижданията в болниците. Въвежда се изискване за работещите в здравния заведения и старчески домове в страната, като те трябва да работят само при наличие на зелен сертификат, обяви още Кацаров.

Той подчерта, че броят на заразените, хоспитализираните и починалите е нараснал и това е причината за въвеждането на мерките. В процеса на обсъждане са се включили както здравни експерти, така и специалисти от образователното министерство и това на туризма. Решението за ограниченията е било взето по-рано днес.
Мерките няма да влязат в сила от днес, а ще дадат толеранс от няколко дни, за да може хората да се подготвят, допълни министърът. Все още има неща, които се доуточняват от експертите, заяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров при посещение на Александровска болница.

Новините от днес и със задна дата