вторник, 5 октомври 2021 г.

Румен Христов: Ще има избор между „Върви, народе възродени" и „Партизан за бой се стяга“

  

Председателят на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов с култов коментар попари премиерските мераците на Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ (ПП). БЛИЦ припомня, че по-рано днес бившият служебен министър на президента Румен Радев каза, че бил се жертвал да стане премиер.

„Той действа малко като по оная стара максима, че всеки редник носи в мешката си генералския жезъл.

Но преди да кандидатства за този пост, той трябва да има поне 121 народни представители, което много трудно може да стане.

Той говори и за нови парламентарни избори през март месец 2022 година и че можел да почака. Е, какво – ще правим избори, докато някой си постигне мандата? Да, но дали обществото и бизнесът могат да чакат“, заяви Румен Христов в „Твоят ден“ по Nova News.

„Когато става думи за десни политики разбира се, че може да седнем и да поговорим за общи политики“, поясни обаче Христов и допълни:

Хубаво е когато се говори нещо, то след това да се докаже. Типичен пример е това с подслушването. Аз още не знам имало ли е подслушвания“. 

На въпрос защо СДС се коалира с ГЕРБ Христов заяви: „Това е един дълъг процес, който започна преди 3-4 години. Нека младите хора да не отхвърлят това, което е направено от няколко поколения българи.

Ако се явим самостоятелно няма да минем бариерата и заради това се коалирахме с ГЕРБ, за да не се изгубят нашите гласове. 

Вината за това автентичната десница да се разцепи не е на СДС. Силното его, желанието за власт и неразбирателството са виновни“. 

„С експертизата, която има ГЕРБ-СДС и опитите тази формация отново да бъде поставена в изолация на управляващите няма да им е лесно“, така Христо определи бъдещето на следващото Народно събрание и поясни, че биха преговаряли с т. нар. „десни формации“.

Подкрепихме проф. Герджиков предвид неговите качества. Той е изключително ерудиран човек, който иска да обединява и е коренна противоположност на сегашния президент.


Общо взето ще има избор между „Върви, народе възродени и „Партизан за бой се стяга“.

Виждам огромно желание в Радев да държи цялата власт ръцете си. Той ще бъде първият президент, който вече една година държи властта си само при него.

Радев прави всичко възможно да няма правителство и той да властта. Дори и Тодор Живков не го е правил“, заяви лидерът на СДС за предстоящите президентски избори. 

Ние от BurgasNovinite.BG обаче, още чакаме агентът на ДС Нидал Алгафари, да буде отстранен от листата на ИК на проф. Герджиков.

Новините от днес и със задна дата