четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Арестуваха младежа, при когото е бил Денис Теофиков преди фаталното падане

  

21-годишният младеж, при когото е бил на гости младият поп-фолк певец Денис Теофиков, е задържан и привлечен към наказателна отговорност за държане на коноп без надлежно разрешително.

Арестът на Анжел Т. е извършен около 9.40 ч. на 24 октомври - близо 3 часа, след като Денис загина след падане от жилището на родителите на приятеля си в Цариградски комплекс в ж.к. "Дружба".

Според Софийската районна прокуратура, обвиняемият е държал наркотични вещества без надлежно разрешително - 18 топчета, съдържащи тревиста маса от рода на конопа. Срещу него е образувано бързо досъдебно производство, а предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, прокурор от Софийска районна прокуратура е удължил задържането му за срок до 72 часа.

Във вторник районните магистрати са постановили налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Анжел Т. 

Разследването за смъртта на Денис Теофиков продължава. Все още няма официална информация от МВР и прокуратурата дали той се е самоубил, бил е бутнат или падането му е нещастен инцидент. По случая се очакват и резултатите от назначената експертиза за наличие на алкохол и наркотици в кръвта на загиналия млад певец.


Погребението на Денис ще е утре - 29 октомври - на Централните софийски гробища. 

Новините от днес и със задна дата