четвъртък, 7 октомври 2021 г.

Към България приближава средиземноморски циклон

  

Към страната ни приближава средиземноморски циклон, който ще определя хладното и често дъждовно време у нас в следващите дни.

Днес ще бъде облачно. Ще духа до умерен вятър от изток. Преваляванията ще започнат около обяд от запад, а до вечерта ще превалява на места в западната половина на страната.

Почти без валежи ще остане в централните части и на изток, освен по Черноморието, където също ще превалява на места.

Дневните температури днес ще са от 12 до 17 градуса в по-голямата част от страната.

Тази нощ облачността ще бъде значителна. Превалявания ще има на места в западната половина на страната, като в часовете преди изгрев ще има райони, където ще бъдат значителни.

Температурата в началото на деня утре ще бъде от 6 до 11 градуса. През деня в западните райони тя почти няма да се повиши и ще остане до около 9-10 градуса и в следобедните часове, по високите места и по-ниска.

На изток и югоизток все още ще има места с температури до около 15 градуса. Валежите в следобедните часове ще обхванат по-голямата част от страната. По високите части на планините ще вали сняг.

Ще продължи да духа и умерен, на места временно силен източен и североизточен вятър.

В събота остава хладно за сезона, с температури от 5 до 10-12 градуса през по-голямата част от денонощието. Малко по-високи стойности са възможни на места на изток и по морския бряг. 

Ще остане и ветровито.

Новините от днес и със задна дата