събота, 9 октомври 2021 г.

Италия отваря всичко след успешната ваксинация. А ние?

 

От 11 октомври Италия отваря всичко на 100% благодарение на овладяната пандемия. Това стана възможно заради 80 на сто напълно ваксинираното население. 85 % от жителите имат поне една доза, съобщават Стандарт.

Театри, кина, музеи, галерии, концертни зали вече ще бъдат запълвани с целия им капацитет и без никакви ограничения. Не е необходимо спазването на метър дистанция между посетителите.

Отварят и дискотеките на 50% капацитет. Стадионите ще бъдат запълвани на 75%. Данните от постоянния мониторинг върху хода на епидемията от COVID-19 са много обнадеждаващи от август досега. Дори отварянето на учебните заведения не предизвика влошаване.

Министърът на здравеопазването Роберто Сперанца подписа нареждане за преминаване в т.нар. бяла зона от 9 октомври и на Сицилия, където единствено имаше ограничения заради вируса

Италианските заведения работят на пълен капацитет.

„Благодарение на ваксините пандемията е под контрол и краят се вижда. Сътрудничеството между правителствата и фирмите показа, че така могат да се спасят човешки животи”, каза премиерът Марио Драги по време на международния бизнес форум на високо равнище Б20.

Новините от днес и със задна дата