неделя, 31 октомври 2021 г.

Нови версии за жестокото убийство в Сливен ВИДЕО

  

                                         Снимка:Булфото

Полицията и прокуратурата в Сливен дадоха подробности за жестокото убийство от 29 октомври. В кола на площад „Стоил войвода” в града е бил открит мъртъв 30-годишен мъж с множество прободни рани.

По случая за 72 часа е задържан друг мъж в дома му, който не е оказал съпротива. Той също е на 30 години и е от град Сливен. Не е криминално проявен, единствено има регистрация за управление на кола след употреба на алкохол. Оръжието на престъплението също е открито, обясни на брифинг пред медиите директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Работи се по няколко версии – скандал и неразбирателство заради бизнес отношения, ревност и лични отношения, или някакъв друг вид битов проблем, посочиха още от полицията.

Установено е, че жертвата и извършителят са се познавали преди това, имали са спорове от личен характер, а не толкова от имуществен или финансов. Възможен мотив е и любовна история, допълниха от Окръжна прокуратура, но не разкриха повече подробности, тъй като се води досъдебно производство.

До момента обаче в полицията не са постъпвали сигнали и жалби за заплахи или някакви проблеми и пререкания.

Задържаният вече е привлечен като обвиняем за умишлено убийство по особено жесток начин, посочиха от прокуратурата. За подобни престъпления законът предвижда най-малко 15 или 20 години затвор, включително и доживотен.  


Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура. 

Новините от днес и със задна дата