четвъртък, 7 октомври 2021 г.

Ученици заловили шофьора беглец, убил моториста в Стара Загора

  

                                 Снимка: Скрийншот от bTV

Шофьорът на автомобила, който причини катастрофата, при която загина моторист в неделя в Стара Загора, е бил заловен от трима ученици. Момчетата смятат, че не са герои, предаде bTV.

Жестоката катастрофа стана на 3 октомври в центъра на града - на кръстовището на бул."Генерал Столетов" и ул. "Цар Иван Шишман", около 19:40 часа.

И шофьорът на колата - британски гражданин, и мотористът са преминали на червен светофар. След удара моторът помита стоящите на тротоара хора, като 16-годишно момиче е с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота.

Водачът на колата излиза от нея и хуква да бяга. Трима ученици обаче тръгват след него. Радо и Григор учат в механотехникума в града, а Живко - в строителния техникум. Едно от момчетата чуло удара и веднага се обадило на свой приятел, който познава повече хора в града, да разберат чия е изоставената кола.

Оказало се, че Радо познава първия собственик на автомобила и през него успели да проследят чия е колата сега.

"Взехме номера на шофьора, предадохме всичко в КАТ като сигнал, после му се обадихме. Той си призна всичко по телефона и каза, че се крие в близкия парк", разказва Радо.

10-15 човека тръгнали да го търсят и след известно време преследване успели да заловят извършителя, като заедно изчакали полицията.

"Постъпката на момчетата е изключително достойна. Радвам се, че в нашият град растат такива младежи", каза старши комисар Николай Колев.

Момчетата казват, че всеки би трябвало да реагира по същия начин в такава ситуация.

За другата тежка катастрофа, при която кола удари три момичета на кръгово кръстовище в Стара Загора, учениците казват, че големият проблем е в главите на шофьорите.

Новините от днес и със задна дата