сряда, 29 септември 2021 г.

Бургас ще е домакин на X-ти юбилеен конгрес по интервенционална кардиология

 X-ти Юбилеен конгрес по интервенционална кардиология – Дружество по Интервенционална  Кардиология

Най -актуалните тенденции в областта на интервенционалната кардиология ще бъдат представени в Бургас от 30 септември до 2 октомври. Това ще се случи по време на десетия юбилеен конгрес по интервенционална кардиология. Домакин на престижния форум е Конгресният център в Бургас.

Конгресът е с международно участие и ще се проведе в хибриден формат. Всеки участник има възможност да избере как да се включи присъствено в конгресните зали или онлайн.
Акцент ще бъде модернизирането и навлизането на технологиите в областта, увеличаване честотата на използване на миниинвазивни процедури за подобряване здравословното състояние на пациентите и възможностите за успешна профилактика.

В юбилейното издание участие ще вземат доц. Васил Велчев, проф. Иво Петров, проф. Добрин Василев, д-р Валентин Гелев, доц. д-р Кирил Карамфилов, проф. Юлия Джоргова и редица други изявени специалисти от България и чужбина.
От общо 40 лектори в събитието, 10 ще се включат онлайн, като те са предимно представители от чужбина.

Международните специалисти, които ще кацнат специално за юбилейния форум у нас са проф. Ерик Екхаут - директор на лабораторията за сърдечна катетеризация в Университетската болница в Лозана – CHUV, Швейцария, както и д-р Христан Рогелов - интервенционален кардиолог в същата болница.


Събитието ще се проведе при спазване на следните здравни мерки за присъстващите в морския град:
- Наличие на валиден ваксинационен сертификат;
- Сертификат за преболедувал или представяне на отрицателен резултат от проведен PCR тест до 48 часа преди влизане в конгресния център.
Копия от сертификатите и тестовете ще се изискват и събират от екипа на организаторите.

Новините от днес и със задна дата