43-годишният актьор Ангел Генов е открит мъpтъв в апартамента си в Лондон, cъобщи "Площад Славейков". Новината е потвърдена от българския посланик в британската столица Марин Райков.

Смъртта на Генов е установена преди около седмица.

След като не отговарял телефона си в продължение на два дни, приятелите му повикали полиция и разбили вратата на жилището му, където открили тялото на Ангел.

"Майка му в момента е тук, оказваме ѝ пълно съдействие", каза посланик Райков.

Дипломатът обясни, че в понеделник ще бъде извършен обстоен медицински преглед на тялото, за да бъде установена причината за смъртта му.

Ангел Генов е син на известни актьори - Нели Монеджикова и Антоний Генов (1950-2006 г.). Роден е на 26 януари 1978 г., завършва НАТФИЗ "Кръстю Сарафов" в класа Надежда Сейкова. Играе на сцената на Театър "Българска армия", докато заминава за Лондон, за да постъпи в актьорската школа "MetFilm School".

Посещавал е също Международна лятна театрална школа в Москва с художествен ръководител Александър Калягин.

Носител е на две награди "Икар" - за дебют за ролята на Алън Стренг в "Питър Шафър, постановка на Старозагорския театър, и за поддържаща мъжка за Панталоне в "Принцеса Турандот" от Карло Гоци, постановка на Театър Има роли и в киното, една от тях е във филма "Котка в стената" на Мина Весела Казакова.