сряда, 15 септември 2021 г.

Рухна конструкцията на Бойко Рашков и Хаджигенов за подслушванията / видео

  

От ГЕРБ направиха извънреден брифинг. Причината е закритото заседание и доклада за дейността на Комисията за разследването на насилие и подслушване на протестиращи.

"Рухна конструкцията и на Бойко Рашков, и на Хаджигенов, и на всички останали, които твърдяха през цялата предизборна кампания за изборите на 11 юли, че има стотици подслушвани - политици, представители на медиите и граждани.

Ако имаше нещо подобно, министърът на вътрешните работи щеше да огласи тази информация, а не да се крие удобно. Щеше да го направи и председателят на тази комисия". Това заяви Десислава Атанасова в началото на брифинга.

Според Атанасова целта на тази комисия е обществото да остане с впечатлението, че е имало незаконно подслушване. "Но данни за такова подслушване няма", подчерта тя.

"Рухна опорката на Бойко Рашков, на Николай Хаджигенов, Мая Манолова и т. н. Тази опорка вече не може да съществува на прага на следваща предизборна кампания", заяви Атанасова.

"В този доклад няма нищо секретно. Единствената цел е вие да не видите какво пише в този доклад и за каква предизборна измама става въпрос най-вече от страна на г-н Рашков, г-н Атанасов, г-жа Манолова и г-н Хаджигенов. След като свърши заседанието те ще излязат и ще повторят същите лъжи, ще кажат: има подслушване, но ние няма да ви кажем кое". Това заяви Тома Биков по време на брифинга.

И припомни, че Рашков е казал по време на предизборната кампания, че "когато се свика 46-тото Народно събрание, цялата информация ще бъде представена на българското общество. Но сега знаят каква е тя и ги е срам да я предоставят. Това е причината да засекретят заседанието, при това при липса на кворум. Това е един достоен финал на тези, които лъгаха и продължават да лъжат, и които след 2 месеца изобщо няма да съществуват в българската политика".

"Причината да бъде закрито заседанието показва, че някой не иска да се стигне до цялата истина. Ако имаха информация, че са подслушвани отделни политически лидери и протестиращи, те щяха да са първите, които да запознаят обществото, но уви това се оказа един голям балон, който се спука", коментира Александър Ненков.

Новините от днес и със задна дата