понеделник, 27 септември 2021 г.

Само две линейки обслужват цял Асеновград и околните села

  

Само две линейки на Спешна помощ се отзовават на сигнали за спешни състояния за цял Асеновград и населените места от общината. Това стана ясно след случая с починалия 27-годишен мъж пред болницата в града, съобщи NOVA.

"Два спешни екипа обслужват население от около 70 000 души", обобщи д-р Иван Червенков, директор на МБАЛ- Асеновград за това какъв е ресурсът на спешната медицинска помощ в региона.

След смъртта му а близките обвиняват медиците в бездействие. Те твърдят, че линейката се е забавила над 40 минути и се принудили да го закарат сами в болницата. Той обаче издъхнал пред лечебното заведение. Според очевидци мъжът е стоял повече от час на стълбите пред болницата.

"Информиран съм за неприятната ситуация, която се е случила пред входа на спешното. Днес ще получа доклада на колегите и ще видя записите от камерите. Роднини са докарали починалия мъж. Дежурният лекар веднага се е отзовал, но е установил, че той е починал", разказа директорът на МБАЛ- Асеновград.

"Не е имало какво друго да направи, освен да информира полицията, защото причината за смъртта не е ясна", добави д-р Червенков.

Новините от днес и със задна дата