петък, 3 септември 2021 г.

ИТ специалисти от Бургас участваха в благотворителен волейболен турнир на Централния плаж

 ИТ специалисти играха волейбол благотворително, събраха пари за перуки на онкоболни

Настоящи и бъдещи ИТ специалисти от Бургас участваха в благотворителен волейболен турнир на Централния плаж. Надпреварата се организира от водещата технологична компания A Data Pro, в колаборация с Община Бургас, като част от визията на бизнеса да подкрепя младите кадри и да бъде активна част от социалния и обществен живот на града.

В състезанието участваха професионалисти от екипа на A Data Pro и бъдещи такива от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас. Всички средства, събрани по време на турнира, ще бъдат дарени за благотворителност на Комплексен онкологичен център, като желанието на организаторите е с тях да бъдат закупени перуки за онкоболни.

„A Data Pro цели да стимулира развитието на младите професионалисти в областта на иновативните технологии. Осъществяваме това, като се включваме в различни инициативи, насочени към новото поколение. Радваме се, че с подкрепата на Община Бургас реализираме една по-различна активност на партньорство между бизнеса и образованието“, коментира Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro.

Като част от визията си за подпомагане на младото поколение, в края на юли 2021 г. A Data Pro подкрепи също събитието на ABLE Activator – Weekend Startup Crash course, проведен отново в гр. Бургас. Целта на мероприятието бе да подпомогне повече амбициозни, млади хора да генерират иновативни идеи и да придобият умения за развитие на реален бизнес.

A Data Pro e международна компания, специализирана в медийните и бизнес анализи, както и всичко, свързано с обработка на данни и информация. Има над 500 служители и продължава активно да наема ИТ специалисти и анализатори, включително в Бургас.

Новините от днес и със задна дата