петък, 3 септември 2021 г.

33-годишният плувец Янчо Стойчев е новият директор на Спортното училище в Бургас

 33-годишният плувец Янчо Стойчев е новият директор на Спортното училище в Бургас

33-годишният плувец Янчо Стойчев е новият директор на Спортното училище "Юрий Гагарин" в Бургас. Той е притежател на множество титли и медали от държавни първенства и турнири, а също така бе част от треньорския екип на националния ни отбор в този спорт, участвал на вторите Младежки олимпийски игри Нанджин 2014.

Понастоящем е спортен педагог, докторант в Националната спортна академия „Васил Левски“ и консултант на телевизионната продукция „Игри на волята“.

Янчо Стойчев поема щафетата от Аспасия Петкова, която временно заемаше директорския пост. Тя остава зам.-директор по спортната част, а по учебната длъжността се заема от Георги Бинев.

В училището през настоящата учебна година ще се обучават 301 деца, юноши и девойки. В неговата програма има 9 вида спорт - акробатика, плуване, художествена гимнастика, борба, бокс, лека атлетика, баскетбол, колоездене и тенис на корт.

"Наясно съм с огромната отговорност, която поемам. Но не се страхувам от предизвикателствата. Обичам Бургас. Обичам спорта. Приятно ми е да работя с деца. Вярвам в потенциала на младите хора в нашия град и страната!", заяви Янчо Стойчев.

Новият директор определя своите първи приоритети така:

"Трябва да променим мисленето, че децата от Спортното не учат, а само тренират. Другото е да създам максимално добри условия за треньори, учители и на целия персонал, за да си вършат спокойно и професионално работата, за която са назначени. И не на последно място, да насочим част от отговорността на децата от спортните съоръжения, на които тренират, към класните стаи".

Янчо Стойчев счита, че е изключително важно в бъдеще да бъде увеличен броят на застъпените в училището спортове, а броят на учениците да достигне нивото от най-силните му години.

"Независимо че училището е държавно, ще продължим да работим съвместно и в синхрон с общинското ръководство и администрация, защото става дума за бургаски деца, които впоследствие ще продължат да се развиват в областта на спорта като състезатели, но и учители, треньори, ръководители", добави новият директор на Спортното.

А най-голямата си мечта Янчо Стойчев определя така:

"Да успеем да убедим ръководните фактори за построяване на собствена сграда на училището с прилежаща спортна база. Това неминуемо ще доведе до повишаване качеството на учебно-тренировъчния процес. Ще имаме и по-богат избор за привличане на деца в различните видове спорт. Трябва да успеем!", заяви Стойчев.

Новините от днес и със задна дата