сряда, 8 септември 2021 г.

Изгониха от протест Филип Станев, Тошко Йорданов, Мая Манолова, Арман Бабикян и др.

  

Започна националният протест на собственици на заведения срещу по-строгите Covid мерки. Той е подкрепен и от редица други браншове.

Демонстрацията се провежда площад Народно събрание в столицата. Още в началото на събитието се появиха известни политици, които се опитаха да се присламчат към протеста, за да извличат политически ползи от него, като Филип Станев, Тошко Йорданов, Мая Манолова, Арман Бабикян и др., но те бяха изгонени от протестиращите.

Протестиращите не са съгласни с това, че нощните клубове и дискотеките ще затворят, а заведенията и игралните зали ще работят с ограничено работно време от 7 до 23 часа. От Асоциацията на заведенията припомниха, че близо 50 хил. души не са получили компенсации от предишното затваряне.

Движението в центъра на София е затруднено, защото хората са се събрали пред парламента на бул. „Цар Освободител“, който е основна пътна артерия и в момента е затворен заради демонстрацията.

Протестът се подкрепя и от други браншове. Преди часове две големи туристически организации сформираха кризисен щаб за спасение на сектора. Те разкритикуваха отново въведените ограничения за работа на заведенията, а председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов каза, че националният протест в София днес е част тези опити.

По-рано днес служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви, че въпреки протестите, заповедта с новите ограничителни мерки няма да бъде променена./БЛИЦ
 

Новините от днес и със задна дата