понеделник, 6 септември 2021 г.

Изгонен от заведение се върнал и подпалил "Купола" в Благоевград

  

Има задържан за причиняване на пожара, който избухна в центъра на Благоевград в неделя, съобщи на брифинг районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки, предаде БТА.

При пожара горя емблематичната за Благоевград сграда "Купола", в която се помещава клон на банка, както и залепените за нея нощни заведения, магазини и офиси.

Задържаният е 43-годишен от Дупница. Същата вечер той е бил в нощен клуб, но е притеснявал персонала, заради което е изведен от охраната на заведението. Час по-късно се връща, след като вече нощният клуб е затворил.

Прокурор Ковачки обясни, че заподозреният е залял електрическото табло до входа на заведението с бензин и го е запалил. След извършване на палежа се укрива в Дупница, както и в едно от околните села, а впоследствие е заловен в близост до ГКПП "Калотина".

Предстои заподозреният да бъде освидетелстван и задържан до 72 часа.

Сигналът за пожара е подаден около 6.40 часа в неделя, 5 септември. Пожарникарите успяха да спрат огнената стихия преди да достигне до жилищните сгради, прилепени до "Купола". Евакуирани бяха всички живеещи в тях.

Няма пострадали хора.

Новините от днес и със задна дата