неделя, 5 септември 2021 г.

116-годишна жена пребори К-19

 

116-годишна жена в Турция е преодоля COVID-19. Туркинята е един от най-възрастните пациенти, победили болестта. Френската монахиня сестра Андре се възстанови от COVID-19 през февруари, дни преди 117-ия си рожден ден. Тя е вторият най-възрастен жив човек в света, пишат от Нова. 

Айше Каратай вече е преместена в нормално отделение, каза нейният син Ибрахим Каратай пред информационната агенция Демирйорен. Айше, от Емирдаг в Афьонкарахисар, западна Турция, беше лекувана в градската болница Ескишехир, след като се разболя и даде положителен тест за COVID-19 миналия месец. 

Ибрахим каза, че е получила само една доза от китайската ваксина Sinovac, преди да се разболее, като добави, че вероятно е била заразена от член на семейството.

„Може би, ако беше получила втората доза от ваксината, щеше да се възстанови по -лесно“, каза той и добави, че някои други хора от Емирдаг са имали вируса, но тези, които не са били ваксинирани, сега са в интензивното отделение. 

„Ваксинираните се възстановяват, без да бъдат хоспитализирани“, каза той и благодари на болничния персонал за грижите за майка му.

Айше е родена по време на Османската империя, когато точните дати на раждане рядко се записват официално.

Новините от днес и със задна дата