Днес, 6 август 2021 г., на 61-годишна възраст внезапно ни напусна Радосвет Радев - председател на Българската стопанска камара, съобщиха от пресцентъра на камарата.

Ето какво пишат още от организацията:

"Г-н Радев пое управлението на БСК през 2018 г., след кончината на дългогодишния ни председател Божидар Данев.

В това изключително трудно за нас време той пое риска и ангажимента да изведе Камарата от нелеката ситуация. Нещо повече, беше амбициран да я направи модерна, водеща бизнес организация. И работеше неуморно за това! Наложи му се да навлезе екстремно бързо в работата и го направи. Направи много компромиси с личното си време и ангажименти, в името на организацията.

За тези три години г-н Радев се превърна не просто в наш ръководител, но преди всичко беше наш приятел - човек, на когото можеш да се довериш, с когото можеш да споделиш идеи, от когото можеш да получиш подкрепа и разбиране.

За всичко това му благодарим! Надяваме се пътят му да е светъл, както ние ще пазим светъл спомена за него!

Изказваме искрени съболезнования на семейството и близките му, както и на целия екип на Дарик радио - най-голямата му любов!".

Радосвет Роден е на 21 юли 1960 г. в София.

Завършва Юридическия факултет на Софийския държавен университет, специализира маркетинг и мениджмънт в САЩ.

Работи последователно в Софийски градски съд и в Програма "Христо Ботев" на Българското национално радио. През 1988 г. става агент на Шесто управление на Държавна сигурност, като досието му е унищожено в самото начало на 1990 г.


През 1992 г. създава "Дарик Радио". Член е на Български бизнес клуб "Възраждане" - затворен елитарен кръг от едри бизнесмени, притежаващи най-значимите предприятия в България и влияещи активно върху политическия живот в страната в началото на новото хилядолетие. Радосвет Радев е агент на комунистическото Шесто управление на ДС под псевдонима „КАРАК”

Председател е на Съвета на директорите на "Геология и геофизика" АД, "Дарик имоти България" АД и "Доверие-Капитал" АД. Член е на Съвета на директорите на "Доверие-Брико" АД и на КК "Албена" АД. Член е на Надзорния съвет на "Медика" АД и на "Доверие - Обединен холдинг" АД, както и на УС на "Елит" АД - Павликени.

Председател е на Съюза на българските национални електронни медии и е член на УС на Националния борд по туризъм и на Фондация "Буров".

От 1990 г. Радосвет Радев е член на УС на БСК и зам.-председател на камарата на обществени начала. На 19 юни 2018 г. Управителният съвет на Българската стопанска камара го избира за изпълнителен председател,[7] а на 5 декември 2018 г. е избран за председател на УС на БСК.[8]

През 2018 г. Радосвет Радев е и ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели, обединяваща национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

Женен, с четири деца.