понеделник, 9 август 2021 г.

Университетът Алпе Адрия: Пламен Николов не е сред нашите възпитаници

  

"Неясноти в биографията. Защитил ли е научна степен бъдещият български министър-председател в Клагенфурт?" - така е озаглавена публикация на австрийския журналист Уве Зомерсгутер в сайта на клагенфуртския вестник "Клайне цайтунг", свързана с образованието на Пламен Николов в Австрия.

За БТА авторът на статията, който е ръководител на икономическия отдел на вестника, каза, че господин Пламен Николов не е бил възпитаник на университета, съдейки по официална информация, получена от д-р Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт. 

В писмено становище по случая тя посочва, че студент или абсолвент на име Пламен Николов не фигурира в компютърната система на университета. Името му не присъства и в регистъра на Съюза на австрийските библиотеки, където се съхраняват всички писмени работи на студентите в Австрия.

Наскоро Николов представи дипломите си пред журналисти. В официалната му биография бе оповестено, че в Австрия е правил само научен проект. Той представи и договор за стипендия за обучение в Австрия. Но дисертацията е защитил в СУ.  

Именно с докторската си степен от университета в Клагенфурт (Австрия) по "Философия на икономиката, правото и политиката" Николов се явява преди няколко години на кастинг за политици в риалити формата на предаването на Слави Трифонов.

Пламен Николов: Не съм абсолвент на университета в Клагенфурт, а специализант по проект

Новините от днес и със задна дата