неделя, 22 август 2021 г.

Даниел Митов: Радев има цялата власт в държавата, това води до хаос

  

"Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас". Това заяви пред БНР Даниел Митов, депутат от ГЕРБ-СДС и кандидат на ГЕРБ за министър-председател.

Той изказа мнение, че останалите политически партии в парламента са се провалили в преговорите за общо управление: "Ние подадохме ръка, винаги сме били конструктивни и готови за разговор. Няма как да стъпим в тази кал в момента, в която не се спазват никакви правила. Липсата на последователност и неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха до тук".

Митов подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил този парламент.

"В тежка ситуация сме, предстоят много кризи. Тази тежка политическа криза може да прерасне в икономическа", смята Митов.

Той посочи, че управлението на страната в момента се осъществява от един човек - президента Румен Радев: "Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос".

Според него е нелогично поведението на "Има такъв народ", които подкрепят Румен Радев, а в същото време се обявяват за опозиция.

Евродепутатът Андрей Ковачев с ответен отговор на статията „Опасният балкански застой“

Новините от днес и със задна дата